Lore-in-Sevilla.reismee.nl

Paasweekend

Hola

Vandaag had ik weer stage op de kinderspoedafdeling, jep, weer stage, hier duurt de paasvakantie slechts de dagen van de goede week.

Vanaf donderdag vorige week had ik dus vrijaf. Ik had niet echt plannen, maar Loyda wou zeker nog eens meegaan naar de processies gaan kijken, want dat is iedere dag, de volledige goede week.

Donderdagmorgen zijn we begonnen met het kuisen van het appartement, met de muziek keihard en alletwee aan het meezingen ;) Het ging echt snel.

Donderdagmiddag zijn we dan na het eten naar de stad getrokken, het weer zat wat tegen en we hebben jammergenoeg geen processie zien vertrekken.

Tijdens Semana Santa nemen alle kerken en kloosters van Sevilla deel aan de processies, hierbij dragen ze verschillende beelden die de lijdensweg van Jezus uitbeelden, telkens typisch voor de dag. Donderdag was het dus de bedoeling dat het laatste avondmaal werd rondgedragen door de stad maar dat is dus niet gebeurt wegens de regen. Elke scene weegt ongeveer 2000kg!!! En wordt door mannen gedragen, onder elke scene gaan wel 100 voeten, er zijn per processie 3 tot 4 teams die elkaar regelmatig afwisselen.

Na de scene komt nog een deel van de processie en dan volgt de maagd die deze kerk heeft. Met een heleboel kaarsen, en steeds wenend.

In de processies wandelen nazarenos; dit zijn de toonbeelden voor rouw en herdenking en dragen een gewaad in het kleur van de gemeenschap waaraan ze verbonden zijn, met een punthoed, zij dragen elke een kaars.

Ook wandelen er steeds personen mee die boetedoen, deze dragen hetzelfde gewaad als de nazarenos maar zonder de punthoed en zij mogen niet spreken gedurende de hele processie. De processie duurt ongeveer 6uur.

(zie fotos)

Aangezien Loyda de processies niet zo interessant meer vind, was het plan dus alleen te gaan kijken de volgende dagen. Beginnende met de processies van de nacht, vrijdagmorgenvroeg om 00u30 vertrok de eerste. Op weg terug naar het appartement kwam ik iemand tegen die ik al had leren kennen toen we eens uitgeweest waren. Supervriendelijk en na wat babbelen werd ik uitgenodigd om samen met hen naar de processies van die nacht te gaan kijken.

Ik was superblij dat ik niet alleen zou moeten gaan, ook al kende ik dat vriendengroepje niet goed.

Wat was het leuk om met allemaal studenten samen door de straten te zoeken naar de processies, want de meeste van hen waren afkomstig van Malaga en kenden net als ik Sevilla niet zo goed.

Ik werd uitgenodigd om de rest van Semana Santa met hen door te brengen en het werden 4 dagen om nooit te vergeten. Ik heb paella leren maken, nogmaals tortilla geprobeerd, allerlei zoetigheden typisch van de streek geproefd en enorm veel gelachen ;)

Gisteren, zondag, was het dan tijd om afscheid te nemen van een groot deel van de bende, want zij gingen terug naar Malaga.

Vele groetjes en tot de volgende

Lore

Jana

Klinkt als een zalig weekend!

verfaillie linda

klinkt super he . Leuk zo eventjes eruit met een groepje studenten.

Groetjes ui Ramslapelle